כיצד יראה רכב העתיד
הטכנולוגיות מתפתחות בקצב מטורף ודברים שפעם היו דמיוניים הם היום חלק משגרת חיינו. טכנולוגיות נכנסות לכל תחום ומביאות איתן שיפורים וחידושים.
הטכנולוגיות מתפתחות בקצב מטורף ודברים שפעם היו דמיוניים הם היום חלק משגרת חיינו. טכנולוגיות נכנסות לכל תחום ומביאות איתן שיפורים וחידושים יוצאי דופן. מאז המצאת הרכב הראשון ועד היום התחוללו שינויים טכנולוגיים רבים אשר יושמו ברכבים. אך הפעם איננו מדברים על מה שכבר קיים, אלא על הטכנולוגיות הנמצאות בשלבי פיתוח ואמורות להשפיע על שוק רכבי העתיד. אז מה הן טכנולוגיות העתיד בתחום הרכבים?
רכבים אוטונומיים
למרות ששום יצרן רכב אינו טוען שהרכב שלו מתאים לנהיגה עצמאית. ולמרות שכל החקיקה בנושא משאירה את האחריות בידי הנהג, טכנולוגיות של נהיגה אוטונומית כבר קיימות היום. זה רק עניין של זמן עד שהטכנולוגיות יבשילו למצב שבאמת נוכל ליהנות מרכבים הנוהגים את עצמם בצורה יעילה ובטוחה. חברות כמו טסלה, אאודי ואפילו גוגל נמצאות בעניין והן מפתחות רכבים בעלי חיישנים מתקדמים ויכולות נהיגה עצמאית. הרכבים של העתיד אמורים לזהות מכשולים, לקרוא שלטים ורמזורים וכל מה שצריך על מנת לאפשר נהיגה שהיא גם בטוחה וגם יעילה.
שילוב של מציאות רבודה AR
מציאות רבודה ידועה לנו מתחום משחקי המחשב, הבידור וגם סימולציות שונות. אך במסגרת הטכנולוגיות הנמצאות בפיתוח בשוק הרכב, גם מציאות רבודה על הכוונת. למעשה ישנו סיכוי גדול יותר שנוכל ליהנות מטכנולוגיה זו עוד לפני הרכבים הנוהגים את עצמם. אבל למה אנו בעצם צריכים מציאות רבודה ברכב? לטכנולוגיה זו ישנו פוטנציאל רב, היא יכולה להיות שימושית וגם לתרום לבטיחות שלנו. למשל אם הרכב מזהה סכנה הוא יכול לתת לכם התרעה, בדומה לחלון אזהרה הנפתח במסך המחשב. או במקום שהעיניים שלכם יהיו באפליקציית ה GPS, תוכלו לראות חיצים המכוונים אתכם אל היעד. כמו כן המערכת יכולה לספק לכם נתונים שונים על תנאי הדרך, מסכנות בכביש ועד מצב התנועה. תוכלו גם לקבל מידע על בעיות טכניות ברכב הדורשות את תשומת לבכם, ואולי אפילו מידע מסייע לתיקון תקלות.
כריות אוויר לרכב
כריות אוויר הן אינן דבר חדש. הן הוכחו כיעילות בהפחתת הנזקים בנפש וחומרת הפציעות. אך מה שכן חדש הוא הכוונה להשתמש בכריות אוויר על מנת להגן על הרכב בשלמותו במקרה של תאונה. במקרה של חשש לתאונה, באמצעות כריות אוויר אלו יהיה ניתן להאט את הרכב ולהפחית את עצמת הפגיעה. חברת מרצדס צפויה להיות הראשונה ליישם טכנולוגיה זו ברכביה.
תקשורת בין רכבים
במקרים רבים נהגים מתקשרים אחד עם השני על מנת לתת אזהרות. לדוגמה נהג המהבהב לכם באורות גבוהים על מנת להזכיר לכם שלא הדלקתם אורות. תקשורת שכזו מועילה לבטיחות בכביש, אך היכולות שלה מוגבלות. כיום מפותחות טכנולוגיות לתקשורת בין רכבים המתכוננות לאפשר לרכבים לחלוק מידע וכך לתרום לשיפור הבטיחות. ולא רק תקשורת בין רכבים, אלא גם תקשורת בין רכבים לבין תשתיות עומדת על הפרק. למשל אם הרכב יוכל לתקשר עם הרמזור, נוכל לשפר את הבטיחות.
סוללות מתקדמות לכלי רכב חשמליים
אחד האתגרים הגדולים של הרכבים ההיברידיים היום הוא גודל הסוללה. סוללות ה lithium-ion שאנו משתמשים בהן היום תופסות מקום רב ויש להן משקל רב. מסיבה זו המהנדסים מחפשים אחר פתרונות חדשים ויש כבר משהו על הפרק. המדענים מחפשים פתרון אשר יאפשר להם לאחסן את האנרגיה בפאנלים במרכב הרכב. הטכנולוגיות אמורות לאפשר להפחית את משקל הרכב, לקצר את זמן הטעינה ולהאריך את זמן השימוש.