כל המאמריםכלכלה

דלק עולה ב34 אג' המחיר הכי גבוה בעשור האחרון

ממחר בחצות בין שני לשלישי הדלק מתייקר ב34 אגורות והוא יהיה המחיר הגובה מאז שנת 2014 מדובר כאן בעלייה של יותר משקל לליטר בשנה

ממחר בחצות בין שני לשלישי הדלק מתייקר ב34 אגורות והוא יהיה המחיר הגובה מאז שנת 2014 מדובר כאן בעלייה של יותר משקל לליטר בשנה ובהחלט המלחמה בין רוסיה לאוקרינה משפיעה על כך בגלל הקפצת המחיר של הנפט. 

בחצות בלילה שבין שני לשלישי יעמדו מחירי הדלק על 07.05 ש"ח לליטר בנזין נטול עופרת זאת עלייה של כ34 אג' מהחודש הקודם. ועלייה של יותר משקל ביחס למרץ 2021 ואז הוא עמד על 5.99 ש"ח לליטר התוספת בעד שירות מלא תעמיד את המחיר ל21 אג' לליטר מה שכולל מע"מ. מחיר הדלק היקר ביותר שנרשם הוא בספטמבר שנת 2012 אז הוא עמד על מחיר של 8.25 ש"ח לליטר הסיבה לעליית המחיר לדלק הוא מחיר חבית הנפט מאז פרוץ המלחמה באוקרינה מול רוסיה עלה המחיר לחבית למעל 105 דולר לאחת עם אפשרות שהמחיר המופרז הזה ירד ל99 דולר בסוף השבוע הקרוב ואולי אפילו נמוך מזה.

איך המלחמה באוקרינה משפיעה על הדלק ועליית המחירים – 

המלחמה באוקרינה הגיעה כמעט לשיאה וההתקפות הבלתי פוסקות מורגשות כמעט בכל עיר באוקרינה. עליית מחירי האנרגיה תפגע כמובן באירופה כולה שכרע מתמודדת עם רזרבות גז ונפט נמוכות עליית המחירים עלולה לפגוע בכלכלת כל אירופה עם עליית מחירי הייצור וירידה בצריכה של האזרחים לעבוד מחירי החשמל שכרגע נמצאים בשיא היוקר בכל הזמנים. מה שהרבה יותר גרוע מכך היא שאספקת הגז והנפט מרוסיה נפסקה בגלל המשבר שהולך שם.

כמובן שגם שאר עולם יפגע מהדבר הזה יש המון כלכלנים שבטוחים שיתקיים מיתון עולמי עקב המלחמה המתרחשת באוקרינה בגלל רוסיה ויגרום למיתון עצום שהעולם לא ראה מזה 50 שנה. כיום יש בונוס אחד מכל המתרחש, שהעולם משתמש הרוב בנפט הערבי מאשר בנפט הרוסי, זה בהחלט משאיר אפשרות לצאת מהמשבר הזה בצורה טובה יותר.

בנוסף למחירי האנרגיה שרק עולים גם שוק הסחורות נפגע ומושפע מאוד לרעה במיוחד החיטה התירס שרוסיה ואוקרינה הן היצרניות העיקריות בעולם שלהם. אוקרינה הייתה אחראית על כ12% מייצור החיטה העולמי ועל כ16%מייצור התירס

לסיכום הדברים – 

הדלק שעולה אצלנו כאן בארץ כבר מחר, למחיר 7.05 מושפע מהפלישה הרוסית וזה בהחלט לא ישפיע לרעה רק עלינו, אלה על העולם כולו ולא רק בנפט אלה בכלכלה כולה. יחד עם זאת יש לזכור, שאם התרחישים הפסימיים שהוזכרו לעיל, דהיינו עליית מחירי הנפט, התפרצות אינפלציונית ומיתון עולמי חלילה יתגשמו הרי שלא המלחמה עצמה היא מה שתשפיע על שוק המניות באופן ישיר, אלא דווקא תופעות הלוואי ארוכות הטווח והמסוכנות יותר.

 לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:
 

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button