כל המאמריםספורט

ים, אדרנלין וגלישת גלים

מדינת ישראל אמנם אינה נחשבת ליעד אטרקטיבי עבור גולשי הגלים, אך מצד שני לא ניתן להתעלם מכך שאנו יושבים על חוף הים התיכון.

מדינת ישראל אמנם אינה נחשבת ליעד אטרקטיבי עבור גולשי הגלים, אך מצד שני לא ניתן להתעלם מכך שאנו יושבים על חוף הים התיכון. מדינת ישראל בורכה ברצועת חוף ארוכה, ולאורך חופי ישראל תוכלו למצוא מועדוני גלישה רבים וישראלים הנהנים מספורט זה. רבים מהם משתתפים בתחרויות בארץ ובעולם. אמנם אין כאן גלים כמו באוקיינוסים הגדולים, אך בכל זאת בישראל ישנה סצנת גלישה מלאה באדרנלין ואהבה לים. בעוד אתם מחכים לימי הקיץ, בהם הטמפרטורות גבוהות והים שקט – גולשי הגלים מחכים לסערות החורף. לאחר הסערות, כאשר נפסקת הרוח, ישנם גלים גבוהים ותאני גלישה אופטימליים.

גולשי הגלים מתייחסים אל הגלישה כאל הרבה יותר מענף ספורט, עבורם זהו סגנון החיים המשפיע על כל תחומי החיים. זוהי לא רק חוויה מלאת אדרנלין, אלא גם חוויה הדורשת ריכוז. גולשי גלים חווים את החיבור לים ולטבע ואת החיבור לעצמם. בשעה שאתם נבהלים מגלים גבוהים, הם רואים את היופי שבעצמה וכל הגלישה מתבצעת בצורה הרמונית עם הים הסוער. מבחינה ספורטיבית הגלישה דורשת שיווי משקל והיא מפעילה את כל שרירי הגוף.

התפתחות ענף הגלישה

גלישת הגלים החלה לפני שנים רבות, למרות שהייתה שונה מגלישת הגלים הספורטיבית המוכרת לנו היום. ישנן עדויות כי גלישה הייתה קיימת בפולינזיה וגם בפרו, שם לפני 3000 ואפילו 5000 שנים השתמשו בגלישה למטרות דייג. גלישת גלים הדומה יותר לסגנון המודרני החלה ככל הנראה בהוואי. מגלי הארצות של המאה ה 18 אשר הפליגו באוקיינוסים הזכירו בכתביהם את פעילות הגלישה בטהיטי ופולינזיה.

הגלישה המודרנית החלה בסוף המאה התשע עשרה ותחילת המאה העשרים באזור קליפורניה בארצות הברית, ועד היום קליפורניה נחשבת ליעד גלישה חשוב וממנה צמחה כל התרבות הקשורה בגלישה.

גלישת גלים בישראל

בשנות העשרים של המאה הקודמת, ראשוני הגולשים בישראל היו המצילים בחופי הארץ ובעיקר בחופי תל אביב. אמנם לא היו להם גלשני גלים כפי שיש היום, אך הם השתמשו בחסקה כגלשן גלים. ביצועי החסקה אינם מתקרבים לביצועי הגלשנים, הוא פשוט לא נועד למטרה זו והאמת שיש בו גם סיכון רב כאשר מנסים להשתמש בו לצורך גלישת גלים. אך במקביל בני נוער רבים החלו לבנות לעצמם גלשני עץ קצרים אשר אפשרו להם לרכב על הגלים.

בסביבות שנות החמישים הגיעו לארץ הגלשנים, חלקם הגיעו מחו“ל, אך מאוחר יותר החל גם ייצור עצמי של גלשנים העשויים סיבי זכוכית (פיברגלס) על ידי אחד המצילים בחופי תל אביב (שמאי קנצפולסקי). בנו, אמור קנצפולסקי, הפך לאלוף ישראל בגלישה ואף זכה במקום השני באליפות אירופה. זה כבר פתח את הדרך להתבססות ענף הגלישה בישראל ואף ייצור מסחרי של גלשנים בישראל.

במהלך שנות השמונים כבר התפתחה סצנה שלמה סביב הגלישה, סצנה אשר הביאה איתה את מותגי אפנת הגולשים ואפילו מוזיקת גולשים. כיום מדובר בענף ספורט מבוסס וישנם כ 50 אלף גולשים בישראל. בחופי הארץ ישנם מועדוני גלישה בהם אנשים חסרי ניסיון יכולים ללמוד גלישת גלים מסודרת. ישנה פעילות רבה בחסות ארגון הגלישה הישראלי ISA ומתקיימות תחרויות רבות. ארגון הגלישה הישראלי גם מכשיר מדריכי גלישה.

תחרויות גלישה בעולם

בכל רחבי העולם נערכות תחרויות גלישה רבות. אוסטרליה הממוקמת אי שם הרחק באוקיינוס ובורכה בתנאי גלישה טובים נחשבת לאחד מיעדי הגלישה החשובים בעולם ובאופן טבעי נערכות בה תחרויות רבות. אחד מאירועי הגלישה החשובים נקרא Cooglangatta ומתרחש מידי שנה בחודש אפריל. כמו כן מתקיים באוסטרליה אירוע Australian Boardrides Battle שגם הוא נחשב לאחד האירועים החושבים. אירועים אלו זוכים לסיקור תקשורת רב, מוצעים בהם פרסים כספיים לגולשים ומבקרים רבים מכל העולם מגיעים על מנת להשתתף או לחזות בגולשים.

הוואי היא גם יעד מרכזי לגולשים. בהוואי ישנם תנאי גלישה מעולים וגם היסטוריית גלישה ארוכת שנים. תנאי הגלישה המיוחדים מאפשרים ביצועים מרהיבים הכוללים גלישה בגלי צינור כפי שתוכלו לראות בתחרות הגלישה

Billabong Pipeline Masters, המתקיימות שם ברציפות מאז 1971. תחרויות ואירועים רבים מתרחשים גם בקליפורניה וחופים אחרים בארצות הברית.

מקומות נוספים בהם תוכלו למצוא תרבות גלישה הם מדינות דרום אמריקה הנושקות לאוקיינוס השקט כמו פרו ואקוודור, דרום אפריקה, וניו זילינד.

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button