טכנולוגיהכל המאמרים

העתיד של האינטרנט

תמיד נשמע כמו קלישאה להגיד שהאינטרנט שינה את חיינו. אבל בפועל זה בדיוק מה שקרה, השינויים הטכנולוגיים הביאו לשינויים בהרגלי התקשורת,

תמיד נשמע כמו קלישאה להגיד שהאינטרנט שינה את חיינו. אבל בפועל זה בדיוק מה שקרה, השינויים הטכנולוגיים הביאו לשינויים בהרגלי התקשורת, הרגלי הצריכה, הפנאי והבידור ושינויים מרחיקי לכת. אך גם רשת האינטרנט בפני עצמה עברה שינויים רבים – האינטרנט שאנו מכירים היום שונה מאוד מרשת האינטרנט שפגשו הגולשים בשנות התשעים. וכפי שרשת האינטרנט התפתחה בעשורים האחרונים, היא צפויה להמשיך ולהתפתח. דוקטור ג‘ימס בליני ואנדרו גיל, חוקרים המתעסקים בחקר העתיד התיישבו לספר לנו כיצד רשת האינטרנט צפויה להשתנות בעשורים הקרובים.

עתיד הרשתות החברתיות

אחד הדברים המעניינים ביותר הוא הרשתות החברתיות התופסות מקום מרכזי בחיינו. על פי התחזיות, הדור אשר נולד אל תוך עידן הרשתות החברתיות ונחשף אליהן מגיל צעיר, יתמסר לחלוטין למדיה החברתית והדבר צפוי להשתלב עם טכנולוגיות שתלים אשר יחליפו את הטכנולוגיה הלבישה ויאפשרו לנו לגשת אל המדיה הדיגיטלית ללא צורך במסך. טכנולוגיות כאלו צפויות להיות נגישות תוך 30 שנה. הטכנולוגיות הללו יביאו לנו מדיה חברתית העושה שימוש נרחב במציאות רבודה.

השיפורים הטכנולוגיים הצפויים לנו יהפכו את האינטרנט לזירה של מציאות מדומה עד שנת 2050. טכנולוגיות המציאות המדומה, בשילוב עם האינטליגנציה המלאכותית ישנו את כל חווית הגלישה בתחום המסחר, העסקים והבידור. החוקרים מאמינים כי עד שנת 2040 יפותחו הטכנולוגיות המאפשרות לתקשר באופן ישיר עם מערכת העצבים ויכולות ההדמייה יהיו מסוגלות לגרום לנו אפילו לחוות טעם וריח.

עתיד הענן

בשנים האחרונות ישנה מגמה עקבית של מעבר לענן, על פי התחזיות המגמה הזו תימשך עד שלבסוף את כל המידע הדיגיטלי הפרטי שלנו נאחסן בענן; היום עדיין אנו משתמשים באחסון אישי, אך זה צפוי להיעלם.

שיפור ביכולות ההדפסה התלת ממדית

בשנים האחרונות ראינו שיפורים גדולים מאוד בתחום ההדפסה התלת ממדית והתחום ממשיך להתפתח. על פי התחזיות תוך שני עשורים טכנולוגיות הדפסה מתקדמות יהיו זמינות לצרכן הביתי והדבר צפוי לשנות לגמרי את כל כלכלת DIY. הטכנולוגיות הללו צפויות לבטל במידה רבה את הקניות שלנו בכל חנויות ההום סנטר למיניהן, ולהחליפן בהדפסה. את מגמות השינוי אנו רואים כבר עכשיו עם פיתוח מדפסות ה 4D.

טכנולוגיות האינטרנט והרפואה

כבר היום אנו רואים פעילות רבה בתחום אביזרי הניטור הרפואי הנכנסים אל תוך שעונים חכמים ומכשירים סלולריים. המגמה הזו צפויה להימשך עד שבסופו של דבר אנו צפויים ליחידות ניטור המושתלות בגופנו ויוכלו לנטר את מצבנו הרפואי. טכנולוגיות אלו יוכלו לחסוך את הביקורים הרגילים אצל הרופא, לזהות מחלות בשלבים מתקדמים ואפילו לזהות מגפות וסיכונים בריאותיים כתוצאה מהצלבת נתונים. תחזיותיו של ג‘ימס בליני מרחיקות לכת ומדברות על היום בו נזכה בחיי נצח בזכות העברת היכולות המוחיות-תודעתיות אל תוך מחשבים.

סכנות הסייבר והסכנות שלא מדברים עליהן

העתידנים גם מצביעים על הסכנות הקיימות באינטרנט, אך נראה שהם בוחנים את העניין מנקודת מבט צרה מאוד. על פי צורת החשיבה שלהם, התלות הגדולה שלנו בטכנולוגיות האינטרנט הופכת אותנו לפגיעים יותר למתקפות סייבר ולכן יש לקחת את הנושא ברצינות. אם החזון שלנו לעתיד הוא עולם התלוי כולו בטכנולוגיות האינטרנט, אין ספק שמתקפת סייבר עלולה להיות פטאלית ולעלות בחיי אדם, שיבוש סדרי החיים ושיבוש הסדר הפוליטי. התחזיות השונות של שני העתידנים מבוססות על הטכנולוגיות שנמצאות היום בפיתוח, וזיהוי מגמות טכנולוגיות. אך מה שחסר בתחזיות הוא התייחסות להשפעות החברתיות, לאבדן הפרטיות ואיבוד המהות שלנו בתור בני אדם.

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button