טכנולוגיהכל המאמרים

טיקטוק הסינית – מי עומד מאחורי האפליקציה שמשגעת את הרשת?

אם חשבתם שהילדים שלכם יושבים רק באינסטגרם אז ככל הנראה טעיתם יותר ויותר ילדים גולשים באפליקציית הטיקטוק של החברה הסינית

אז מי זה מייסד הטיקטוק הפופולארית – 

אפליקציית הטיקטוק נוצרה על ידי חברה סינית בשם בייטדאנס היא חברה פרטית ואינה מחויבת לפרסם לציבור נתונים פיננסיים כמו ההכנסות שלה. אך מכל מיני דיווחים כאלה ואחרים החברה מוערכת בסכום עתק של כ300 מיליארד דולר.
היא אחת מהחברות הטכנולוגיה הפרטיות הגדולות ביותר בסין ובעולם בכלל לבייטדאנס יש עוד שורה של מוצרים חוץ מטיקטוק והיא מנצלת את אותם המשאבים העומדים לרשתותה מתחומי ההנדסה עד לתחומי השיווק. החברה הפרטית מפעילה כמה פרוייקטים מאוד בולטים שלא מוכרים כאן בארץ כמו אפליקציית "Douyin" היא מקבילה לטיקטוק בנוסף החברה מפעילה בסין את פלטפורמת Xigua ומזרימה וידאו בשם שמוקדשת לתכנים ארוכים וכדומה.

טיקטוק העולמית – 

כיום לא רק סנפצאט מעתיקה מאפליקציית הטיקטוק אלה גם האינסטגרם שנותן את האפשרות לעשות סרטון ערוך עם מוזיקה ותוספות מותאמות לסרטון, היא קוראת לזה reels. במצעד העולמי בשנת 2018 האפליקציה העולמית הגיעה למקום הרביעי ומעליה האפקליקציות פייסבוק וואטסאפ אבל זה אומר שטיקטוק עקפה את האינסטגם והסנפצאט. להבדיל מאפליקציות אחרות טיקטוק מצליחה מאוד במקום שאפליקציות סיניות אחרות נכשלו ומגיעה גם לארה"ב. טיקטוק היא הצלחה מסחררת ומאוד דומה לאפליקציית מיוזיקלי שכבר אינה קיימת שנרכשה גם על ידי בייטדאנס בכבודה ובעצמה ואוחדה עם הטיקטוק. האפליקציה גם מאפשרת להוסיף מוזיקת רקע לסירטונים וליצור ריקודים לפי טעמו של כל משתמש. באפליקציה אי אפשר לשתף תמונות והמשתמשים יוצרים סרטונים של עצמם ומוסיפים אפקטים ומוזיקה מותאמת בניגוד לאינסטגרם שאין שם מגבלות על האורך של הסירטונים. המשתמשים הפופולאריים באפליקציה מספרים שהם מגיעים לכמות צפיות ולייקים יותר גדולים מבאינסטגרם. בטיקטוק אפשר להאט את הסירטון ולערוך אותו בפילטר, קיים מגוון רחב של ז'אנרים יש אפשרות להקליט 15 שניות 60 שנות ו3 דקות.

באפליקציה קיימת אפשרות של הוספת תגובה המאפשרת לצלם את תגובתם של המשתמשים לסרטון שהעלו הוא ממוקם בחלון קטן הנקרא "דואט" היא מאפשרת למשתמשים לצלם וידאו בצד כתוספת לוידאו הקיים. התוכן של הטיקטוק מותאם אישית לכל משתמש לכן יש את הכותרת FOR YOU "עבורך" שמה מוצגים לנו כל הסרטונים הכי וויראלים אפילו אם לא קיבלו מספיק לייקים.

הפרטיות שלנו – 

אפליקצייה העולמית גם סובלת מאותן הבעיות כמו פייסבוק פייק ניוז חדירה לפרטיות שימוש בפלטפורמה לניאו נאצים פדופילים וגורמים ביטחונים. החשבון פתוח לכולם למרות שיש את האופציה לעשות אותו פרטי כמו באינסטגרם שרק לכם יש אפשרות לאשר במידה ואתם מכירים את מי שביקש עוקב. אבל זה פחות בשימוש כי זה מפחית באחוזי הצפייה והאפשרות שיראו את הסרטון שלכם מתקטן. 

לעוד מאמרים שיכולים לעניין אותך:

170 שנה להולדתו של תומאס אדיסון שהדליק לכולנו את האור

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button