פנדות – הן רק שלוש בישראל מי היא הפנדה האדומה?
פנדות אחת החיות החמודות ביותר שיש אך קיים סוג נוסף של פנדה והיא ממש לא כמו שאתם מכירים הפנדה שאנו נדבר עליה היא הפנדה האדומה.
פנדות אחת החיות החמודות ביותר שיש אך קיים סוג נוסף של פנדה והיא ממש לא כמו שאתם מכירים. הפנדה שאנו נדבר עליה היא הפנדה האדומה, יש מהן רק שלוש בישראל והן בסכנת הכחדה בגלל הפרווה שלהם.
הפדנות בגן חיות התנכ"י שבירושלים –
בגן חיות התנכ"י שבירושלים נמצא אחד מבעלי החיים המתוקים ביותר בטבע. הכירו את הפנדות האדמות או בעיברית נכונה פנדות זנובות. כי יש להם זנב מרהיב לא כמו לפנדות המקוריות שאנו מכירים. בגן חיות התנכ"י שבירושלים אפשר למצוא את הפנדות האדומות היחידות שנמצאות בישראל, הן מאוד שונות מאלו שאנו מכירים בצבעי שחור לבן. הן הגיעו לארץ דרך הארגון גני חיות הארופי. אזור המוצא של הפנדה האדומה הוא בהרי ההימליה בהודו בהוטן נפאל מיאנמר וסין בטע הן ידועות כזן הנמצא בסכנת הכחדה בגלל הציד הלא חוקי עבור הפרווה שלהן הרסו את בית הגידול שלהן בביעור יערות וניצלו את השטח מחייה שלהן לבנייה.
היכרות עם הזן המיוחד –
בגן החיות התנכ"י נמצאות אך ורק שלושה פנדות אדומות – טיקה בת ה7 המגיעה אלינו לארץ מפריז ב2014 והאחיות שלה יין ויאנג בנות ה5 שהגיעו ב2016 לארץ מגן החיות בלייפצינג. הזן הזה הוא הזן המקורי של הפנדה. החיה הזאת היא מין פני עצמו והיא לא שייכת לשום משפחה של דובים או דביבונים, הזן הנכחד שייך לקבוצת הטורפים. הן אוכלות הכול בעיקר עלי במבוק, הן יכולות לאכול יותר מ20 אלף עלים ביום בטבע הן ניזונות גם מחקרים זוחלים ומכרסמים, אבל שלושת הפנדות הנמצאות בארץ מסרבות לאכול בשר. המטפל של הפנדות שמו "בינמין פיינסוד" הוא אומר "שבאימון משתמשים בעיקר לצורך בדיקות רפואיות והן מקבלות חיזוק חיובי כדי לאמן אותן". הפנדות סבלות מטפילים וקרציות בגלל הפרווה העבה שלהן ובעזרת האימון המטפלים שלהן יכולים להוציא אותן בפינצטה ללא צורך בלתפוס אותן פיזית בכדי לבצע את הפעולות. הפנדות האדומות מתנקות בצורה מאוד דומה לחתולים על ידי ליקוק כל חלקי גופן ורחיצת פניהן בעזרת כפות ידיהן.
מימה ניזונות הפנדות האדמות –
הפנדות ניזונות בטבע בעיקר מענפים ועלים של עצי במבוק החיה הנכחדת מאוד בררנית ומכל המחקרים העולים שנעשו בעבר הן מעדיפות בעיקר את העלים והענפים בצעירים והרכים יותר את המזון שלהן הן לועסות בפרקי זמן ארוכים ולא בולעות אותו מיד. הפנדה האדומה ממש תלויה בקיום עצי הבמבוק העצים אלה נצופצים בעיקר בדרום אסיה וזה מה שגורם להן לקשיים בהשגת המזון שלהן בעונת החורף אבל הן מחליפות את עצי במבוק באכילת פירות חרקים זוחלים וכו. הפרווה העבה שעל גופן עוזרת להן לשמור על חום גוף גבוה שעוזר להן לשרוד בימי החורף וקצב חילוף חומרים איטי.
לסיכום הדברים –